Чудесна книга, г-н Велчев!

Благодаря Ви за щедрото дарение и да се надяваме че следващият път ще мога и аз да ви подпомогна за следващо издание. Дано минавате оттам често.

Поздрави и с уважение,

Иван Динев

Понеделник, 23 Юли 2018 21:09
Велин Георгиев

КНИГА СЪС СТИХОВЕ НАПИСАНА ЗА ДРУГИТЕ ОТ ДРУГ   

Аз знам -че дума дупка не прави. Но.

Разбрах, че този автор- Генадий Велчев- е в диалог с Вапцаров. С вярата на Поета. Защото и Генадий е Поет. Тази книга със стихове е за нас. Обърнете внимание какви думи са му на езика. Най-личните и съкровените, те идат от тайниците на душата му. Това новородено създание на думи, но какви думи... Пак ви казвам-вгледайте се и вслушайте се в интонацията, с която ги изрича-трепетна и доверителна, шепнешком дори ни говори, на ухото. Чуйте го. Поет.

 

9.12.2017 

Събота, 13 Януари 2018 17:27

Харесвам поезията на Генадий Велчев: без насилие над думите, естествена като дишане, жива. "Смисълът да се пише - като на фронта - при затишие". Това е!

..."Аз вървя с моя народ"..."Разговарям със земята"..."Повтарям се...като на часовника крилата"..."Живея странно - като ручей"...Птица, която друга птица вика"..."Поезия на този свят е всичко истинско"...Късове живот - с неравностите, с паузите, с болката; прекрасни - на човек, който "планината с рамо" бута, в какъвто и бетонен куб да пребивава. Истинска поезия.

Събота, 13 Януари 2018 13:19
Илко Вакарелов

Честито! Много хубав сайт!

Сряда, 06 Декември 2017 13:54
© 2019 Генадий Велчев. Сайтът е обновен с финансовата подкрепа на " СОФТЕКС ИНТЕРИОРИ ЕООД ". Всички права запазени. Уеб агенция "Кая Про" ООД