Научна проза

ПИСМО ДО СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

Уважаеми г-н Станишев,

Обръщам се към Вас като български писател и ляв интелектуалец, за който моралните човешки норми важат и са моят двигател както за творчеството ми, така и за обществените ми изяви.

Възмутително е, че вече четири месеца частни съдебни изпълнинтели, адвокати на "Топлофикация" упражняват организиран терор и планират грабеж над софийските семейства, който ако не бъде спрян, ще доведе до масова катастрофа за тях, включително и до заграбването на собствените им жилища. Чужди банки, власт на ГЕРБ в София, частни интереси на съдебни изпълнители и адвокати и нагло ръководство на общинската фирма Топлофикация - типична мръсна технология за грабеж на активи. Говорих с Любомир Левчев да подкрепим народа си и да не го оставяме в този тежък момент в ръцете на бандитите с бели якички, като надигнем глас и не си мълчим. Поетите поне могат това. Но не е достатъчно да се реши проблемът на хората. Любо Левчев ми каза: в ръцете на чиновници сме, Генадий, но ще направя каквото мога, стига малко да се пооправя, защото сега по болници ходя. Болен е. И аз съм болен, че никой не се захваща сериозно с този въпрос. Много е горещ.

Генадий Велчев

1.09.2011

Посетители

116974
ДнесДнес110
ВчераВчера22
Тази седмицаТази седмица132
Този месецТози месец166
Общо посетителиОбщо посетители116974
© 2022 Генадий Велчев. Сайтът е обновен с финансовата подкрепа на " СОФТЕКС ИНТЕРИОРИ ЕООД ". Всички права запазени. Уеб агенция "Кая Про" ООД