Научна проза

ГЕОПОЛИТИЧЕСКА БОМБА ЗА БЪЛГАРИЯ

1. Наскоро един приятел ме попита: Добре де, защо само у нас стана така - пълно унищожение на индустрията и селското стопанство, не го направиха нито чехите, нито унгарците, поляците, румънците. Ние ли бяхме най-глупавите или нашият елит е най-алчният и най-продажният, и най-антинародният. Отговорът ми го изненада и достатъчно впечатли с яснотата си – революциите в Източна Европа бяха националистични и преследваха национални цели със средствата на политическата демокрация - революцията в България беше интернационалистка, както и самия елит, и голямата цел на елита беше да смени системата, независимо какво ще остане от България, тоест беззаветно служене на демокрацията и демократичния свят. В този смисъл революцията у нас изпревари ерата на глобализма с цели двайсет години, нашият елит е с глобалистка идеология и партньор на световния елит, и България е пример как една страна може да преуспее с такова идеологическо оръжие.

2. СПЕЦИФИЧНОСТ НА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ И ДЕМОКРАТИЧНИТЕ РЕВОЛЮЦИИ. Която и да е страна да вземем от бившите ни братя по оръжие си е имала сериозни проблеми със СССР или Русия. Ние такива спомени нямаме. Нашият национализъм започва с освобождението ни от турско робство, което е и нашата национална революция. Каквото и да се говори за Русия и нейния император, нашият народ знае и помни. Царство България не праща войските си на Източния фронт, както съседите ни от Румъния или Унгария - ние не сме клали или убивали руснаци, било заради вярата им или убежденията им, или заради земите им, както и те не са ни взимали земя, даже под наем заради военни бази. От съветския модел на социализма ни останаха заводите и цялата индустрия, която и досега храни и пълни джоба на спекулантите по приватизацията. И чехи и поляци се смятаха за ощетени от СИВ, защото България ги настига по равнище на живот и индустриализация. Те идваха тук всяко лято. И виждаха. Така на опозицията, родена в България от 10 ноември, им остана като почва антитоталитаризмът и антикомунизмът, за да се закачат по някакъв начин за народа и да го накарат да тича след влака на демокрацията, който те бяха хванали. Беше им спуснат отгоре, от Господ, както се казва. Влакът на революционната демокрация дерайлира на първите избори и на американците им се наложи да преговарят отново със социалистите за бъдещето на България сред което нещата отново тръгнаха.

3. Другият влак, който идваше от историята, трябваше да бъде спрян на гара София и да не се говори за него. Влакът на простолюдието и досега се обсъжда активно, хората се питат какво става с Русия, ще разположат ли американците ракети срещу руснаците у нас и т.н. Нашите политици си се возят на другия влак и това изобщо не ги интересува. Те са твърди, имат нов голям брат. Само че от това, от което те никак не се интересуват, живо се интересува новият им брат и това е най-сериозният му проблем с България - русофилството на българите - иначе България им харесва: стратегическа земя на западния бряг на Черно море. Американците са свикнали с омразата, но не могат да понасят и да си обяснят любовта като отношение между народите. Те никога не са били народ и няма и да бъдат. Те са пипъл - хора. Американски хора. Не могат да ни имат доверие с това ни вродено отношение към руснаците и Русия.

Дефиниране на тезата: Ние, българите в България, такива, каквито сме, станахме геополитически проблем за САЩ. Американците са упорити в дългосрочните си планове и цели и сигурно работят по въпроса. Ако изследователските центрове, науката не могат да намерят решение, то ЦРУ сигурно работи по друг план, и прост, и ненаучен, и ефективен.

4. БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ СА ОТЛИЧНИ в политическата и военна област. Правителството работи безплатно за държавния департамент на САЩ във външната и военната политика, в борбата с корупцията и наркотрафика, изпълнява безупречно каквото му посочат и кажат. Армия нямаме, нямат ни доверие. Имаме пушечно месо в Афганистан, което ни струва само 100 млн. годишно. Имаме две безконтролни американски бази, от които не взимаме нищо, защото били съвместни. Ще дойдат и противоракетните системи на САЩ за разполагането, на които поляците поискаха 5 милиарда долара за превъоръжаване на военно-въздушните си сили и отказаха американците от идеята. При нас няма да им струва нищо, защото щели да ни пазят, според правителството ни, напротив, ще трябва да додадем да участваме и ние, НАТО била солидарна организация. Уелкъм ин Булгария - тука могат и самолетоносачи да довтасат и да украсят нашето Черноморие, а ние да поемем почивката на морските пехотинци, защото ще ни пазят. Американският бизнес върви отлично на държавно ниво, трябва да се признае това на американската дипломация. Плащат ни с поздравителни писма от Обама. Ето го новият брат на премиера ни. Наистина отличен шест за САЩ. Те са в криза, трябва да им помагаме. Мисля, че използвах уместно речника на днешните управляващи.

5. АМЕРИКАНСКОТО ПРИСЪСТВИЕ В БЪЛГАРИЯ след 10 ноември 1989 г. е рамкирано от два основни идейни документа-проектът за нова конституция на България и планът Ран и Ът – и двата проекта разработени в САЩ. С първия документ беше ликвидирана общонародната собственост и освободен народа ни да претендира и да се разпорежда по какъвто и да е начин с нея, и прехвърлено всичко като частна собственост на държавата. На елементарен език на народа му оставиха само къщите, ако е имал къща. В замяна получи пълна свобода да говори и претендира, и протестира пред новите собственици. Социалистите успяха в преамбюла да убедят американците, да се пише в конституцията, че държавата е все пак социална. Те са много горди и досега с това си постижение. За цялото чиновничество, което пълнеше улиците на София, изобщо на всякакви икономически аутсайдери, студенти и псевдосиндикалисти промяната даваше шансове за растеж и мечти. Всичко беше вече в държавата, беше тяхното време за растеж. Те така и бяха написали на знамената си - „Времето е наше”.

За тези, които бяха изучавали Маркс, но не за да строят социализъм, беше ясно, че проектът им е успял - икономическите основи на социализма в България са унищожени, Маркс и привържениците му в България могат да пият по една студена вода. От тук нататък любителите на строежи в България могат да строят само капитализъм. Какво ще стане със сградата на българската икономика беше разписано във втория проект - планът Ран и Ът - наръчник на всички реформаторски правителства в България досега. Нашият народ знае резултатите и може да им се любува. Това, което излезе и същиса народа ни е, че ние сме щели да станем пет милиона – от девет на пет. Вече нищо не може да ни изненада.

6. КАКВО ИСКАТ ОТ НАС АМЕРИКАНЦИТЕ - доверие, което ние не можем да им дадем и това е проблемът. Всичко каквото поискаха им дадохме и си го взеха и още има да вземат. Щом са тука, значи ще искат и ще получават. Проблемът ще се реши, когато единият си отиде. Няма разумен българин да си мисли, че в близко обозримо бъдеще американците ще си отидат от България. Напротив те сега се настаняват, както са свикнали трайно, по всички линии.

7. КОМЕНТАР НА ТОЧКА 5. Само в България преминаването от социализъм към демокрация (капитализъм) става с приемането на нова конституция, издиктувана от САЩ. Само в България беше приложен специален план за развитие на икономиката, от която, както и от социализма, да не остане нищо. В Чехия и Полша си имаха национални движения и национални лидери - Вацлав Хавел и Лех Валенса, патриоти, разбира се, а не политически търговци със съдбата на своя народ и страна.

Разбира се, че използваха антисъветските и антируските настроения на народите си, за да се направи нещо ново и по-добро, но не и да позволят на някой да унищожава народа им или да го управлява отвън. Те вече го бяха опитали. САЩ се задоволиха да изчакват и да наблюдават отвън. Стигаше им антисъветизма (антикомунизма) и русофобията. Изчакаха ги и ги вкараха в НАТО веднага след разпадането на СССР и свалянето на Горбачов от Елцин, и влизането му в Кремъл като президент на Русия. Интересното е, че и там Елцин смени конституцията и започна икономически реформи, много подобни на нашите. Там поне реформата имаше руско име и руснаците псуват на руски. Откъде Елцин е взел новата конституция, която толкова много прилича на нашата? Хубава конституция, лошото е, че тогавашната руска Дума не искаше да я приеме и се наложи танковете да излязат и да пострелят в парламента. Цял свят видя как депутатите излизат и се предават на руския Спецназ. Такива са победите на Америка. За съжаление се появи Путин и се разбра, че Русия е само захапана, а не глътната от Америка и геополитическата игра продължава.

8. РУСКО-АМЕРИКАНСКИТЕ ИГРИ ЗА БЪЛГАРИЯ. Казват, че е договорено политическото изтегляне на Русия от България и предаването на зоната на влияние и контрол на САЩ. Така, както те го разбират. Изявите на посланиците на САЩ, включително и на настоящия, показват, че това е така. Руският посланик се появява на Трети март. Американският е навсякъде и по всяко време. С обстойни напътствия към елита, най-вече държавния. Имам чувството, че сме в римско време и в нашата провинция е дошъл консулът на императора. Старините, на които лежи София, подсилват това ведро чувство. В заключение е ясно, че руснаците спазват тази част от договора. Ще си говорим вкъщи за двата братски народа, ако някой руснак ни дойде на гости.

ИКОНОМИЧЕСАТА СФЕРА. На Русия, като зона на влияние, е запазена икономическата сфера. Тук цялата тежка индустрия е създадена със съветска помощ и е логично американците да се съгласят да не пречат, а да помагат, след като имат политическия контрол. Поменикът с ликвидирани и окрадени заводи, комбинати, корабостроителници е дълъг. Руснаците бяха изхвърлени от този бизнес заедно с нашите инженери и работници. Американците се хвалят, че нашите емигранти в САЩ са най-качествените от икономическите емигранти дошли от Източна Европа. Американците обичат да смятат, пресметнали са и това. Американците са чели не само Маркс, но и Ленин, те знаят, че политиката е продължение на икономиката, но с други средства, а за войните при капитализма, да не говорим. Така зоната на руско влияние се оказа празна, или почти празна. Русия трябва да забрави за България и тя наистина ще забрави за България, ако няма сериозни икономически интереси. Такава е логиката на стратезите, да речем, от Пентагона, които дават задачите на по-нисшите звена на американската политика, ЦРУ и американската дипломация. Пентагонът иска чиста територия на България от страна на руските икономически интереси. Русия смята за голям успех прокарването на руски енергийни трасета през Черно море и Република Турция, поръчката за атомна централа там, а американската цел е точно тази - да я изолират от България, да заиграе по свирката на Пентагона. Последният конфликт на американската администрация с Русия е строенето на Белене. Няма да допуснат реанимирането на руските икономически интереси в България чрез нова АЕЦ, както и на българите да имат сериозна енергетика. Ще блъфират, че ще строят нов блок в Козлудуй. Нас ни чака унищожение на енергетиката. Поредната криза, която ще изхвърли още 2 млн. българи в чужбина, си е заложена в програмата. Българският Кадафи , подполковник Бойко Борисов, каквото може ще свърши в тази посока. Подполковникът така е залегнал пред американците в показно на земята, че ако продължаваме да го наблюдаваме как лежи, няма никога да се изправим.

СПОРАЗУМЕНИЯТА ВЪВ ВОЕННАТА ОБЛАСТ за неприсъствието на американски войски и създаването на военни бази на САЩ на българска територия, което гарантира сигурността на Русия от заплахи от нашата територия, очевидно, не се спазва, като всичко подписано от САЩ. С любимата си техника на конфликта - степ бай степ, те са готови вече да разположат и ракетите си в България. Разчитат,че руската мечка ще реагира бавно, а „ромската” общност ще танцува с цигулки и дейрета за забавление на американските генерали.
9. ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА БОМБА ЗА БЪЛГАРИЯ. Ако „руските имперски икономически интереси „аз не знам защо не говорят така за аналогичните руско-германски енергийни проекти, могат да бъдат спрени с куклени русофобски изпълнения на българското правителство и емисарите на държавния департамент като продуцент вдъхновител и ръководител на този техен съвместен проект и отхвърлена Русия от другата страна на Черно море и нашата ивица остана чиста за Пентагона, за него нещата стават още по-мръсни, на по-голямата дълбочина, която е и стратегическата.На масово, на народностно ниво засилва подозренията на българите за злонамереност към България и Русия. На психологическо ниво, а още по-малко на ценностно, НАТО изобщо го няма в съзнанието на българина - ние все пак поживяхме и в капитализма, а от турско ни остана поговорката – интереса клати феса. Та, ако русите останат от другата страна, не на Дунава, а на Черно море- какво да правим с българите като им налеем толкова антипатии и симпатии в ума и душите. Българите са много търпелив, но и корав народ и са в състояние да подлеят вода на всичките ни стратегически проекти. Не ги знаеш кога ще избухнат и ще кажат „не”. Това не са ти българските политици, а твърдоглави и неуправляеми българи. Има начин и той работи. Да се освободим и от тях , има вече българи по цял свят, има зелени карти, имат паспорти за целия Европейски съюз. За какво им е България? Най-бедната страна в Европейския съюз. Поредната криза и още два милиона ще забравят за България. И ще останем тука 5 милиона български граждани, точно като в плана Ран и Ът, с абсолютно променен етнически състав на страната и с почти никакъв потенциал за възпроизводство на българите, защото старите хора ще останат тука, а те са повече от два милиона. Не искам да смятам, нека си покажат сметките от Пентагона, ЦРУ и Вишингтон, мога да им се доверя на изчисленията - те добре смятат на чужд гръб и чужда територия.

10. КАКВО ПОЛУЧАВАТ САЩ. Фирменият знак на България и една мултиетническа общност от цигани, българи и български турци, с тенденцията българите да намаляват и обособят като етнически анклави, подобно на сърбите в Косово, така че България ще се оформи като Косово две – петдесетхилядната военна база там и новите им бази в България. Проамериканско доминиращо като нагласа отношение на „ромската” общност, антируски или протурски нагласи в българските турци и умираща българска общност. Сорос отдавна работи с българските цигани и формира нов цигански елит, който на практика е готов да управлява 111 000 кв.км. нова „американска територия” вече в Европа. Какво прекрасно циганско лято очаква България под незалязващото американско слънце. Досвидания Болгария и за Русия, разбира се, – навеки.Тук ще се появят отново и български момчета в американски униформи и чудесно говорещи на английски.

20.06.2010

Посетители

133765
ДнесДнес12
ВчераВчера30
Тази седмицаТази седмица241
Този месецТози месец12
Общо посетителиОбщо посетители133765
© 2023 Генадий Велчев. Сайтът е обновен с финансовата подкрепа на " СОФТЕКС ИНТЕРИОРИ ЕООД ". Всички права запазени. Уеб агенция "Кая Про" ООД