Научна проза

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГОСПОДИН СИМЕОН ЗАХАРИЕВ

Уважаеми приятелю,

Благодаря за писмото и отзива за "За народа, държавата и революцията и безвремието" и оценката за сайта ми. Искам да поясня няколко неща.

1. Големите частни капитали, богатствата винаги са се създавали престъпно - чрез грабеж, след това е тръгнал оборотът на капитала като разширено производство - сиреч честно.

2. Произходът на богатствата на съвременната българска държава не прави изключение, тя спечели богатството си само за един ден и би било добре това да се изясни на народа ни, а не да го занимават с това кой колко е откраднал след това от нея. На мен това изобщо не ми е интересно,защото е несъществено. Същественото е, че тя заграби всичко от народа ни и го остави наистина беден. Какво направи след това със заграбеното, ти знаеш по-добре от мен, - виж двата големи завода на Разград на какво приличат.

3. Цитираният текст на соцконституцията е идентичен с всички соцконституции по света и е единственото писано от Маркс пряко за социализма като система. Маркс на се занимава с с изследване на несъществуващи обекти.

4. Да се разбере структурата на собственост при социализма, такъв какъвто го практикувахме, не е лесно. Само мога да кажа, че ако е държавна, то следва, че това не е социализъм, а държавен капитализъм - частна собственост на държавата-както си го и записаха в новата конституция. Ние, както е известно, живяхме и строихме 45 години социализъм, следователно при друг собственик, за който много хора си въобразяваха, че не е никакъв собственик, а пропагандна измишльотина, за да го лъжат по-лесно - а се оказа, че това е написано черно на бяло. Ето затова трябваше да бъде сменена конституцията преди народа да се усети.

5. Основното в Марксизма за разбирането на обществото е материалното и материалните отношения между хората - икономическите отношения между тях. Отношения, в които влизат независимо от тяхната политическа воля , възгледи и които най-често не се съзнават. Очевидно е, че това важи и за социализма, и анализ и теория на социализма не се появи нито преди, нито сега. Всички се прекръстиха и анализират и помагат на капитализма. Ако имаха манталитета на учени, не биха оставили такова съкровище от научна гледна точка като практиката на социализма, неизследвана.

6. Да се приписва на Маркс или Ленин, че основната политическа организация на обществото - държавата е собственик на цялото обществено богатство и тя се разпорежда с него както си иска, е пропагандна измислица на антикомунизма за социализма, сега се видя, че това е така, но при капитализма. Нормално е хората да приписват известни за тях неща върху система, която не им е известна.

7. Народът ни не беше беден, а притежаваше всички активи сътворени от него или природата, притежаваше ги законно с документ и морално, защото ги създаде сам, без чужди капитали, без капиталисти и прочие. Ето това искам да знае моят народ.

8. Сегашната българска държава трябва да знае, че трябва да се разплаща - да признае престъплението, което е извършила спрямо народа си, конституирайки се като частен съвкупен капиталист, с неговото богатство. Нашият народ не си е харизвал на никого богатството, просто го окрадоха.

9. Мисля, че поколението родено след 9.09.1944 г - т.е родените в интервала /1944-1964/, към което принадлежа, няма какво да чакаме историята да се завърти или да си каже думата, защото ние сме историята на социализма и никой друг освен нас няма да свърши тази работа. Да прехвърляме собствените си проблеми на децата и на внуците си нито е честно, нито е умно.Не мисля, че заслужаваме участта на трагично поколение, което е имало идеи, но не им дали възможност да ги реализират.

10. Хората от ВНС (Великото Народно събрание) са пряко отговорни за грабежа, стоят им подписите под тази публична кражба.

11. Българската социалистическа партия трябва да обясни на привържениците си защо е унищожила икономическите основи на социализма, а не е дала път на капитализма, като толкова и харесва социалдемокрацията.Това се прави със закон за свободната инициатива.

12. Мародерството над България и народа ни продължава цели вече 20 години, който вижда друга светлина в тунела - нека да ми се обади.

15 март 2009
Генадий Велчев

Посетители

133770
ДнесДнес17
ВчераВчера30
Тази седмицаТази седмица246
Този месецТози месец17
Общо посетителиОбщо посетители133770
© 2023 Генадий Велчев. Сайтът е обновен с финансовата подкрепа на " СОФТЕКС ИНТЕРИОРИ ЕООД ". Всички права запазени. Уеб агенция "Кая Про" ООД