Творческа лаборатория

Под игото отново

Георги, привет! Май ще ни се случи, ако продължаваме да сме живи и да си мълчим, т.е. да сме мъртви, защото ние сме писатели и мълчанието за нас не е злато, а смърт. Крадат, отмъкват и заличават златното слово на българската литература, гениите ни, гениалното им наследство: Ботев, Вазов, Вапцаров, и го продават на забравата за сребърници, разбира се и за малко време на власт, от която ще изкарат и повече, а ние си мълчим.

Съсипаха и държавата и народа ни, сега искат да му вземат и светлината в душата- пак ли ще мълчим. Какво оскърбление за народния поет и за народа ни- да скрият Вазов с неговата " Епопея на забравените", "Опълченците на Шипка", да избодат и едното око на този народ , с което цяла България вижда и децата му да раснат слепи за народ и Родина. Пак ли ще мълчим? Нашето слово сега е нужно да се чуе в София, по улица Раковска до дома на Иван Вазов, оттам до Президентството по жълтите павета на Руски до Светия Синод и патриарха Неофит и до гроба на Иван Вазов до "Александър Невски". Да свика управителния съвет на СБП извънредно общо събрание и да извървим тоя път на гнева и достойнството на свободни и честни хора пред съвестта си. Посегнаха и на безсмъртните.
Нашата Шипка не е нито толкова нависоко, нито толкова надалеко.

Архангеловден
8.11.2015
Генадий Велчев

list111 700

Посетители

137596
ДнесДнес13
ВчераВчера23
Тази седмицаТази седмица193
Този месецТози месец448
Общо посетителиОбщо посетители137596
© 2023 Генадий Велчев. Сайтът е обновен с финансовата подкрепа на " СОФТЕКС ИНТЕРИОРИ ЕООД ". Всички права запазени. Уеб агенция "Кая Про" ООД